2018. augusztus 31., péntek

Magyary Zoltán :Magyar közigazgatás / A közigazgatás szerepe a XX. sz. államában...RITKA!!! (AR) - Jelenlegi ára: 16 000

Magyary Zoltán : Magyar közigazgatás / A közigazgatás szerepe a XX. sz. államában/A magyar közgigazgatás szervezete, működése és jogi rendje RITKA!!!
Ez a mű a közigazgatástudomány válságos korszakában jött létre, amikor a régi minták már elavultak, új pedig még nincs.
Ennek a válságnak tudatosítása nemcsak a szerző egyéni meglátása, hanem az a külföldi irodalomban általában elterjedt. Duguit 1925-ben megjelent művében a következőket mondja: "Vannak a népek történetében korszakok, amelyekben az eszmék és intézmények, amelyek résztvesznek az általános fejlődésben, maguk is külön átalakuláson mennek át. Akár akarjuk, akár nem, minden jel arra vall, hogy azok az alapfogalmak, amelyek a multban jogintézményeink alapjai voltak, szétesnek és helyüket másoknak adják át, hogy a jogrendszer, amelyen modern társadalmunk élete eddig nyugodott, feloszlik és új rendszer épül fel teljesen új eszmék alapján. Ez minden országban így van, amely a fejlődésnek ugyanarra a fokára jutott. "
Bp. 1942 XVI, 676 l. 11 kih. mell. (ebből 8 térk. )
oldalszám: 675
A könyvben melléklet található A magyar közigazgatás szervezetének vázlata az 1941. év végén címmel. A könyv kihajtható térképmellékleteket tartalmaz. Írta: Magyary Zoltán a Kir. M. Pázmány Péter Tudományegyetem nyilvános rendes tanára.

Jelenlegi ára: 16 000 Ft
Az aukció vége: 2018-09-20 16:38 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése