2019. február 28., csütörtök

Záporvirág mag, 15 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

A záporvirág (Gazania rigens) Dél-Afrika területéről származó évelő növény, hazánkban egynyári növényként ültetik, mivel a telet nem bírja. Nagyon mutatós növény,  színválasztéka kifejezetten gazdag. Kb. 15-30 cm magas növény virágai nyár elejétől, egészen az ősz végéig díszítenek.  A záporvirágot, napvirágként is emlegetik, mivel csak napfény hatására nyílnak virágai.
Nagyon jó választás lehet tehát, minden olyan helyre, ahova az erős napfényt is kibíró virágot keresünk. Ideális sziklakertbe, virágágyásba, cserépbe és akár balkonládába is.
A záporvirág akkor is jó megoldás lehet, ha olyan mutatós virágot keresünk, amely viszonylag kevés öntözéssel és tápanyaggal is beéri. Az öntözés során kerüljük a túlöntözést, engedjük, hogy elpárologtassa a nedvességet növényünk. A cserépben vagy balkonládában nevelt példányok számára, a nyári időszakban is elegendő, ha kéthetente egyszer tápoldatozzuk őket.
Ültetése történhet magról, de vásárolhatunk palántákat is. A magokat 18-22 fokos hőmérsékleten nevelhetjük elő februártól-áprilisig. A palántákat 15-20cm-es tőtávolsággal, május közepétől ültethetjük ki a szabadba.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-03-01 20:03 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése