2020. február 21., péntek

Viaszlevelű fagyal, japán fagyal - Ligustrum japonicum - Fagytűrő, szép lombozatú örökzöld. 5 db mag - Jelenlegi ára: 30

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Ligustrum japonicum – japán fagyal, viaszlevelű fagyal
5 db mag!
A fagyalnemzetség gyönyörű lombozatú, örökzöld faja a viaszlevelű fagyal. Őshazája Közép- és Dél-Japán, valamint a Koreai-félsziget. Itt a hegyoldalakon, hegyvidéki folyóvölgyekben 2-6 méter magas fává nő. Széles körben ültetik dísznövényként őshazáján kívül is, szerte a mérsékelt öv enyhébb telű területein. A mediterrán országokban termete kisebb, de ennek ellenére nagyon népszerű, virágzása idején intenzív illatáról már messziről felismerhető örökzöld fa. Virágai május-júniusban, bugavirágzatban nyílnak, erősen illatosak, hófehérek. Termései kb. 1 cm hosszúságúak, oválisak, viaszos kékek, majd kékes feketék. Örökzöld, kemény, viaszos lombjával, valamint viaszos sötétkék terméseivel akkor is dekoratív, amikor éppen nincsenek rajta virágok.
Bár a mediterrán kertek növénye – szereti a meleget és a napfényt, tűri a szárazságot is – de védett helyen bátran ültethető Magyarországon is, elég edzett. Nálam már több éve van egy példány. Már a kiültetés utáni első télen sem takartam be, ekkor még jelentkeztek kisebb fagyástünetek a kis növény levelein, de azóta semmilyen visszafagyást nem tapasztaltam, pedig már öt éve ültettem szabadföldbe. Magról vetve az első éves növényeket még ne ültessük ki, de a második év tavaszán már bátran kiültethetjük. Nagyon könnyen nyírható, alakítható, gyönyörű sövény, vagy kis koronás fácska is nevelhető belőle, de ha hagyjuk, hogy úgy növekedjen, ahogy neki tetszik, akkor is nagyon szép, formás, tömött bokor lesz belőle, ami örökzöld leveleivel télen is díszíti a kertet.
Magjait egy napig szobahőmérsékletű vízben áztatjuk, majd vethetjük kb. 1 centiméter mélyre, termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-22 fok. Csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2020-03-12 23:23 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése