2020. június 27., szombat

Automata vízlágyító LF 8 literes, új!!! - Jelenlegi ára: 22 000 Ft

Eladó a képeken látható új, nem használt automata vízlágyító készülék.
LF gyártmány (Olasz).
8 literes.
max. nyomás 12 bar.
Mosogatógép, mosógép, kávéföző vizének lágyításához, vagy bármilyen okból vízlágyításra használható.
Tömege: 6, 85 kg (csomagolva).
A vízlágyító készülék egy betápláló és egy kifolyó csappal van ellátva. A hengeres test és a fedél részei saválló acélból készültek. Erős kationos nátrium-gyantát tartalmaz, melyet időnként 1 kg nátrium-kloriddal (konyhasóval) kell regenerálni. Két regenerálás között vízkeménységtől függően 1-3 m3 vizet képes lágyítani. A gyanta megfelel az élelmiszerekre vonatkozó szabályoknak és előírásoknak.
Gyári leírása:  
A vízlágyítás a vízkő elleni védelem leghatásosabb módja, amikor kivonjuk a vízből a lerakódni képes kemény sókat, és kicseréljük lágy sókká, amelyek nem rakódnak le. Ez az un. ioncserés eljárás, a vízlágyító berendezések működésének alapja.  
A kemény víz átáramlik egy nyomásálló saválló acél oszlopba töltött kation cserélő gyantán. A gyanta azonnal kivonja a kalcium és magnézium ionokat a vízből és kicseréli azokat nátrium ionokra. Ezáltal vízben oldható molekulák képződnek, melyek nem fognak kiválni hő és más hatásra sem. A gyanta egy bizonyos mennyiségű víz átfolyása után elveszti lágyító kapacitását, ilyenkor a lemerült gyantát egyszerű konyhasó oldattal regenerálni kell (ennek módjáról több videó is van a neten).
Előnyei:  
- Meggátolja a csúnya vízkőlerakódást, a háztartási gépeket megóvja az idő előtti tönkremeneteltől 
- Kevesebb mosóporral és különféle vízlágyító adalékok nélküli lágy vízben történő mosásnál a ruhák tisztábbak lesznek, megőrzik természetes puhaságukat, színűket 
- A lágy víz csempén, berendezési tárgyakon foltmentesen szárad, megkönnyíti a takarítást 
- Fürdéskor a lágy víz nem szárítja a bőrt, a hajat, hanem selymesebbé, rugalmasabbá és egészségesebbé varázsolja, a tisztálkodó szerek habzani fognak.  
- A kávé és tea íze is kellemesebb, mivel a lágy víz jobban kioldja az olajos aromaanyagokat.

Jelenlegi ára: 22 000 Ft
Az aukció vége: 2020-06-27 22:40 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése